Ervaringen

 

learning2014

Opening van Learning 2014 door Elliott Masie

 

Ervaringen van Nederlandse deelnemers aan Learning 2014

 

Peter

Peter van der Velde

Bloomville | CEO

In 2014 heb ik, naar aanleiding van de enthousiaste verhalen van Alfred Remmits, voor het eerst het Elliott Masie event bezocht. Het evenement heeft absoluut aan mijn verwachtingen voldaan. Naast het rijk gevulde officiële programma waren vooral de verschillende privat sessions met o.a. Elliott Masie, Bob Mosher, Conrad Gottfredson en Don Taylor zeer de moeite waard. Dit alles doorleven met de enthousiaste en gezellige Nederlandse delegatie maakte het geheel helemaal af. Ik overweeg absoluut om ook in 2015 deel te nemen.

 

HenrietteHenriëtte Kloots – van Dillen
Pink Coat | Initiator & Performance Consultant

Wat een enorm gave ervaring met een hoog leerrendement, zo zou ik learning 2014 omschrijven! Het omringd worden met alleen maar getalenteerde en gemotiveerde mensen uit het L&D vak en samen met hen ondergedompeld worden in trends, ontwikkelingen en zaken waar we allemaal mee bezig zijn dat vond ik enorm waardevol. Het is een event met een gedegen programma, met vele leer-helden zoals Bob Mosher, Don Taylor en natuurlijk Elliott Masie zelf, maar ook veel praktijkcases van grote organisaties. Het aanbod is groots, maar met duidelijke keuzes heb je een echt personalized leerprogramma zo samengesteld!

 

LauraLaura den Ouden
ICM | Adviseur in Leren en Ontwikkelen

In 2014 ben ik met de Nederlandse Delegatie meegeweest naar Elliott Masie en dat was de beste keus die ik kon maken! Naast alle trends en workshops die je hoort tijdens het congres, heb je tijd en ruimte om met de groep verder te praten en je ideeën te spiegelen aan Nederlandse situaties. Ook werden er extra privé-workshops voor ons georganiseerd met grote sprekers, zodat je kon doorvragen, en trips georganiseerd naar bijv. Behind the Scenes in Disney! Hoe vaak krijg je de kans om daar mee te kijken hoe leren en werken wordt gecombineerd? Daarnaast is het gezellig om ’s avonds met z’n allen te eten en te borrelen, de dag door te nemen en elkaars werelden beter te leren kennen. Het heeft mijn leerervaringen zeker verrijkt, ik heb nog regelmatig contact met de mensen die ik daar heb ontmoet, kom ze ook op andere conferenties tegen en we gaan projecten samen doen en helpen elkaar regelmatig met updates!

 

Ank Dierckx
SBO Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid | Manager Opleidingenank

Wat opvalt bij het Learning Event van Elliott Masie is dat alle Learning Managers (opvallend veel C-level aanwezig!) het bijna niet meer over learning hebben – iedereen ádemt Performance Support. Leren móet bijdragen aan de business. Dat geldt voor bijvoorbeeld Ericsson, 3M, Boeing, McKinsey, Cisco, Shell, Accenture, Procter & Gamble en de vele andere bedrijven (van de 1700) die aanwezig zijn. Alleen daarom al is het Learning-Event het bezoeken waard. Een nieuwe ontwikkeling waarvan wij veel kunnen leren.

Maar een reis naar het Learning Event van Elliott Masie is meer dan het bezoeken van een congres. In 2014 waren we met 29 Nederlanders aanwezig (Shell, KLM, Accenture, ICM, NHL Hogeschool, Bright Alley, U&I, etc.) en ik heb daar hechte contacten opgedaan. Met een glas bier op een terras aan het zwembad, tijdens het diner, bij een rondleiding Disneypark behind the scenes (jee, wat is dat een grote organisatie met een mooie eigen learning-strategie) en natuurlijk in de bar.

We weten elkaar nu heel erg gemakkelijk te vinden. Super! Bovendien heb ik door deze reis heel wat sprekers naar Next Learning 2015 in Nederland kunnen halen. Als je meegaat naar Learning 2015 in Orlando gaat er een wereld en een netwerk voor je open.
Next Learning heeft heel wat directe lijntjes lopen naar Learning in Orlando en terug. Niet voor niets is Next Learning co-host van de Learning Trip!

 

Robert Bezemer
MTAC | Head of performance support bezemer

De Learning Trip naar Masie in 2014 bood een enorme toegevoegde waarde in aanvulling op het al zeer sterke conferentie Learning 2014 programma. De extra sessies met Bob Mosher, Conrad Gottfredson en Donald Taylor, waar we met een kleine groep directe interactie met de sprekers hadden, waren zeer informatief. De leuke contacten die zijn opgebouwd met andere deelnemers van de Learning Trip maken dit een activiteit die ik dit jaar zeker weer ga bijwonen en die ik iedereen zou kunnen aanbevelen.

 

MarcelMarcel de Leeuwe
Leerbeleving  |  Onafhankelijk e-learning advies en training

Voor mij is de aandacht die je aan het vak kunt geven misschien wel het meest bepalend voor mijn leerrendement. Je dompelt jezelf onder. Het programma is zeer intensief: vaak start je al om 8.00 uur ‘s morgens. De hele dag kies je dan de activiteiten en tot ‘s avonds laat zijn er activiteiten gepland. Dit jaar hadden we speciaal voor de Nederlandse groep een paar extra activiteiten georganiseerd waaronder sessies met Bob Mosher, Elliott Masie, Conrad Gottfredson en Don Taylor. De momenten samen met de Nederlandse groep gaven veel inspiratie. De locatie is ook prettig, een groot conferentie oord en een hotel. Als het event georganiseerd wordt is het in Orlando meestal tussen de 26-32 graden. Je bent dagen samen met vakgenoten en beleeft alles intens. Dit alles legt een solide basis voor een intensieve leerervaring.

 

Foto’s van Learning 2014

Op Flickr vindt u de foto’s van Learning 2014 die Marcel de Leeuwe heeft gemaakt. U kunt ze ook downloaden (Creative Commons) en als slideshow bekijken. Hieronder ziet u dezelfde foto’s.

Video’s over Learning event in Dallas & Austin juni 2015 (vergelijkbare organisatie)

 

 

Video’s over Learning event in Orlando

Impressie Learning 2013 (Creative Commons door Marcel de Leeuwe)

Interview met Elliott Masie (Creative Commons door Marcel de Leeuwe)

Pit Crew Learning Adventure (Creative Commons door Marcel de Leeuwe)

Zie ook alle blogposts over Learning 2014 van Marcel de Leeuwe op zijn blog Leerbeleving om een goede indruk te krijgen van de inhoudelijke kant.

 

Content over Learning 2014 op de site van Masie